Wingi ngapaknews wis nei informasi tentang Clorot khas kan Purworejo, siki dwek mabur meng Banjarnegara, yuh mangkat.
Salah siji panganan khas asal Banjarnegara kue jenenge Jenang Salak Madukara. Jenang nang daerah liane selain Banjarnegara rata-rata digawe anggo tepung terigu, tapi beda karo jenang kan aring Banjarnegara jenang di gawe bahan dasare kan aring salak.
Encen salah siji produksi unggulanne Kabupaten Banjarnegara kue Salak Pondoh Madukara. Dadi panganan jenang kie digawe kan aring salak asli Kabupeten Banjarnegara. Saking akeh salak nang Banjarnegara nggawe sebagian masyarakat Banjarnegara nggawe inovasi pengolahan panganan. Salah siji inovasi sing lahir gara-gara berlimpahnya buah salak yakue Jenang Salak Madukara. Jenang khas kan aring salak kie rasane legi tur empuk. Mantap pokoke.
Proses gulih nggawe jenang salak madukara kue sederhana. Pertama-tama salak sing wis diceti di ajurna/dialusna. Salak sing wis alus terus dicampur karo gula jawa, garem karo tepung ketan terus dipanasna nang aring wajan. Men adonan sing dicampur rata, adonan jenang salak kudu di udek-udek terus-terusn nganti kentel. Bar di masak nang wajan, gari di ademna utawa digletakna pirang jam sit, nah akhire nek jenange wis adem siap disantap. Arep nyoba, nek umpama mampir meng Banjarnegara mampir meng pasar Madukara, insya Allah nang pasar ana Jenang Salak Madukara.
Sekian informasi dari ngapaknews, moga bermanfaat kanggo sedulur-sedulur kabeh. Salam ngapak, ora ngapak ora kepenek. Nek ora kepenak ya pijetan.
Nek umpama pemirsa sedoyo ajeng kirim artikel anggo bahasa ngapak, terserah isine, sing penting ora mengandung saru, sara lan ora patut waca cah cilik. Isa kirim email nang arcxland@gmail.com utawa kirim meng fb ku nang https://www.facebook.com/hakim.b.nur
semoga bermanfaat, wasalammualaikum wr.wb. ngapaknews
Salah siji panganan khas asal Banjarnegara kue jenenge Jenang Salak Madukara. Jenang nang daerah liane selain Banjarnegara rata-rata digawe anggo tepung terigu, tapi beda karo jenang kan aring Banjarnegara jenang di gawe bahan dasare kan aring salak.
Encen salah siji produksi unggulanne Kabupaten Banjarnegara kue Salak Pondoh Madukara. Dadi panganan jenang kie digawe kan aring salak asli Kabupeten Banjarnegara. Saking akeh salak nang Banjarnegara nggawe sebagian masyarakat Banjarnegara nggawe inovasi pengolahan panganan. Salah siji inovasi sing lahir gara-gara berlimpahnya buah salak yakue Jenang Salak Madukara. Jenang khas kan aring salak kie rasane legi tur empuk. Mantap pokoke.
Proses gulih nggawe jenang salak madukara kue sederhana. Pertama-tama salak sing wis diceti di ajurna/dialusna. Salak sing wis alus terus dicampur karo gula jawa, garem karo tepung ketan terus dipanasna nang aring wajan. Men adonan sing dicampur rata, adonan jenang salak kudu di udek-udek terus-terusn nganti kentel. Bar di masak nang wajan, gari di ademna utawa digletakna pirang jam sit, nah akhire nek jenange wis adem siap disantap. Arep nyoba, nek umpama mampir meng Banjarnegara mampir meng pasar Madukara, insya Allah nang pasar ana Jenang Salak Madukara.
Sekian informasi dari ngapaknews, moga bermanfaat kanggo sedulur-sedulur kabeh. Salam ngapak, ora ngapak ora kepenek. Nek ora kepenak ya pijetan.
Nek umpama pemirsa sedoyo ajeng kirim artikel anggo bahasa ngapak, terserah isine, sing penting ora mengandung saru, sara lan ora patut waca cah cilik. Isa kirim email nang arcxland@gmail.com utawa kirim meng fb ku nang https://www.facebook.com/hakim.b.nur
semoga bermanfaat, wasalammualaikum wr.wb. ngapaknews